Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Τοποθέτηση της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ σχετικά με το έλλειμα στον πρώην Δήμο Νεάπολης



Σταθερά τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια «φωνή» που ζητάει από την ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ να πάρει θέση για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στον Δήμο Νεάπολης και κυρίως για την εμπλοκή του κ. Καστρινάκη. Εμείς σεβόμαστε και εκτιμούμε απόλυτα την «φωνή» αυτή , όμως μας προκαλεί πραγματική έκπληξη το γιατί ζητείται από εμάς επιτακτικά το να λάβουμε θέση. Τι θέση άραγε θα μπορούσαμε να λάβουμε σε μια υπόθεση την διαχείριση της οποίας έχει αναλάβει πλέον η Δικαιοσύνη ; Βέβαια μπορούμε να καταλάβουμε τι υπονοούν όλοι όσοι ζητάνε αυτήν την τοποθέτηση από την Δημοτική μας Παράταξη. Αυτά όμως που υπονοούν , δηλώνουν άγνοια της ωμής πραγματικότητας. Μιας "πολιτικής πραγματικότητας" που έχει διαλύσει την πολιτική ζωή στο Λασίθι.

Τώρα εμείς από την πλευρά μας θα επαναλάβουμε τα παρακάτω και ελπίζουμε να κατανοηθούν όλα όσα θέλουμε να πούμε , πολλά εκ των οποίων δεν μπορούν να γραφούν:

1.    Όταν αποφασίσαμε να κάνουμε ψηφοδέλτιο για να «κυνηγήσουμε» την Δημαρχία στον Δήμο Αγίου Νικολάου δεν διαδεχτήκαμε κανένα. Δεν πήραμε χρίσμα από κανένα , πήγαμε αντίθετα στο ρεύμα και ήταν άκρως προβοκατόρικη ενέργεια η στήριξη της τοπικής Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ , την στιγμή που η επίσημη φωνή του ΠΑΣΟΚ στο Λασίθι έκανε τα αδύνατα δυνατά για την εκλογή του κ. Κουνενάκη. Τις τακτικές αυτές πλέον τις αναγνωρίζουμε. Εμείς απλά πήραμε την απόφαση να μπούμε μπροστά καθαρά , ανεξάρτητα και τίμια, όταν κάποιοι άλλοι έκαναν πίσω …

2.    Κάνοντας πίσω συνήθως εξαφανίζεσαι , όμως έχοντας ισχυρές πλάτες φτάνεις στο σημείο να γίνεις Αντιπεριφερειάρχης. Εμείς έχουμε να απολογηθούμε κάτι για αυτό ; Άλλος πρέπει να σας δώσει την απάντηση αυτή. Εμείς όπως είδατε τοποθετηθήκαμε πρώτοι και στην εκλογή της νέας ηγεσίας στην Αντιπεριφέρεια Λασιθίου. Καθαρά , ξεκάθαρα , θαρραλέα και χωρίς να κρύβουμε τα λόγια μας.

3.    Ο έλεγχος από το ΣΔΟΕ που έγινε στον πρώην Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου δεν δίνει δικαίωμα να του καταλογίσουμε κάτι. Φυσικά οι οποιεσδήποτε άλλου είδους ευθύνες θα διερευνηθούν δικαστικά , έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση και στο ένστικτο της Ελληνικής Δικαιοσύνης , συνεπώς εδώ κλείνουμε την παράγραφο αυτή.

4.    Εις ότι αφορά το θέμα του ελλείμματα της Νεάπολης , είμαστε η μόνη Δημοτική παράταξη που έχουμε τοποθετηθεί στα Δημοτικά Συμβούλια ξεκάθαρα για το θέμα αυτό , ενώ έχουμε καταθέσει και γραπτές επερωτήσεις για την διαχείριση του υπολοίπου ποσού που διασώθηκε από το πλεόνασμα του πρώην Δήμου Νεάπολης. Για όλα αυτά υπάρχουν τα γραπτά κείμενα των επερωτήσεων μας καθώς και τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου. Το γεγονός του ότι δεν έχουμε πάρει ακόμα απάντηση οφείλει να σας προβληματίσει περισσότερο και παράλληλα να σας ερεθίσει ώστε να ζητήσετε τις απαντήσεις αυτές.

Πέραν των παραπάνω δεν μπορούμε να πούμε τίποτα περισσότερο. Για την δική μας την παράταξη προέχει η αποκατάσταση της ενότητας στον Δήμο Αγίου Νικολάου και παράλληλα η θέσπιση περαιτέρω ασφαλιστικών δικλείδων που να μην επιτρέψουν φαινόμενα ελλειμμάτων όπως της Μαρίνας Αγίου Νικολάου και του Δήμου Νεαπόλεως. Ευχόμαστε αυτά να είναι τα τελευταία και φυσικά θα επιδιώξουμε την παραδειγματική τιμωρία όλων όσων εμπλέκονται σε όλα αυτά. Δεν διακατεχόμαστε από προσωπικό μίσος σε κανένα , το μόνο που στοχεύουμε και επιθυμούμε είναι η εύρυθμη και σωστή λειτουργία του Δήμου μας.

Στην προσπάθεια μας αυτή – όπως έχουμε πει αρκετές φορές – δεν περισσεύει κανείς. Καλούμε λοιπόν όλους τους συμπολίτες μας να βοηθήσουν στην προσπάθεια ανασυγκρότησης του Δήμου μας. Ενός Δήμου που παραπαίει , ενός Δήμου που έχει χάσει την λάμψη και την ταυτότητα του. Θα είμαστε ανοιχτοί σε όλες τις προτάσεις , θα είμαστε αντίθετοι όμως σε διαλόγους διχασμού και ικανοποίησης προσωπικών εγωιστικών ή μη απόψεων του πρόσφατου παρελθόντος.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας


 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India