Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης

Η επιστροφή ...

dsinergasia@gmail.com

Σελίδες

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Δελτίο Τύπου για την παραλιακή οδό Σισίου - Μιλάτου


Για άλλη μια φορά είμαστε αναγκασμένοι να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα αυτονόητα πράγματα , βλέποντας ότι στον τόπο αυτό χάνεται η αξία του αυτονόητου αφού επιχειρείται διαρκώς η αλλοίωση των όσων τονίζουμε καθημερινά σχεδόν.
Το σημερινό Δελτίο Τύπου έχει να κάνει με τον παραλιακό δρόμο Σισίου – Μιλάτου. Ο δρόμος αυτός ενώνει θεωρητικά τους δύο οικισμούς από το παραλιακό μέτωπο. Λέμε θεωρητικά γιατί στην πραγματικότητα ο δρόμος αυτός από τον οικισμό της Μιλάτου έως και την ξενοδοχειακή μονάδα του κ. Γενειατάκη έχει σχετικά καλή βατότητα , ενώ από το εν λόγω ξενοδοχείο έως και τον οικισμό Σισίου η βατότητα είναι περιορισμένη , συνεπώς δεν μπορεί με αυτοκίνητο στην σημερινή του μορφή να εξυπηρετηθεί η επικοινωνία των δύο οικισμών.
Ο δρόμος αυτός διανοίχτηκε το έτος 1995 από το Δασαρχείο ως Δασικός Δρόμος και με την αιτιολογία του ότι διέρχονταν εντός Δασικών Δημοσίων εκτάσεων και κατά συνέπεια δεν υπήρχε λόγος για να γίνουν απαλλοτριώσεις. Αρα για την διάνοιξη αυτή δεν έχει συντελεσθεί καμία απαλλοτρίωση βασιζόμενοι στην προαναφερόμενη αιτιολογία. Η διάνοιξη του δρόμου από το Δασαρχείο ήταν σε ένα συγκεκριμένο μήκος και όχι σε όλο το διανοιγμένο σημερινό μήκος. Η περαιτέρω διάνοιξη έγινε στην συνέχεια από την τότε Κοινότητα Βραχασίου , χωρίς ποτέ να έχουν ληφθεί οι απαιτούμενες αδειοδοτήσεις για το εν λόγω έργο ή τουλάχιστον – για να είμαστε απόλυτα ακριβείς – χωρίς ποτέ να προσκομίσει κανένας αντίγραφα των εγκρίσεων που πιθανά υπήρχαν.
Εμείς λοιπόν – ως ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – σε συνάντηση που είχε γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα Βραχασίου πριν από μήνες ισχυρισθήκαμε ότι ο δρόμος αυτός δεν πρόκειται ποτέ να αδειοδοτηθεί περιβαλλοντικά. Ποτέ δεν ισχυρισθήκαμε ότι είμαστε ενάντια της διάνοιξης αυτής της οδού. Θεωρούμε όμως καθήκον μας να ενημερώνουμε σωστά τους πολίτες του Δήμου μας και να επισημάνουμε ότι το γεγονός του ότι ο εν λόγω δρόμος προβλέπεται στο ΣΧΟΟΑΠ σαφώς και σημαίνει κάτι , δεν σημαίνει όμως κατά ανάγκη και την τελική αδειοδότηση του , προκειμένου να υλοποιηθεί. Αν κάποιοι λοιπόν φρόντισαν να βάλουν μια πρόβλεψη στο ΣΧΟΟΑΠ εν είδη ευχής,  δεν σημαίνει απολύτως τίποτα , εκτός του γεγονότος του ότι ο δρόμος αυτός προβλέπεται από το ΣΧΟΟΑΠ.
Τώρα για την αποκατάσταση της βατότητος του εν λόγω δρόμου , εμείς δεν είμαστε ενάντιοι , δεδομένου του ότι ο Δήμος γνωρίζει τα όρια της δικαιοδοσίας του και δεν έχουμε κανένα λόγο να πιστέψουμε ότι τα παρέβη στην συγκεκριμένη ενέργεια. Ανήκουμε σε αυτούς που πιστεύουν ότι οι κάθε λογής δρόμοι προσδίδουν προστιθέμενη αξία στον τόπο και τους όμορους ιδιοκτήτες.
Κλείνοντας για τον δρόμο που ενώνει τον οικισμό Σισίου – Μιλάτου , προτείνουμε αντί να συντηρούμε μια αντιπαράθεση μεταξύ κατοίκων περιοχής , του ξενοδόχου αλλά πιθανά και οιουδήποτε άλλου θελήσει να πάρει θέση , να ξεκινήσουμε άμεσα την διαδικασία για την εκπόνηση μελέτης για την διάνοιξη της παραλιακής οδού.
Η ενέργεια αυτή θα ξεκαθαρίσει το τοπίο , αφού θα κληθούν να γνωμοδοτήσουν Υπηρεσίες και παράλληλα θα φωτισθούν οι γκρίζες ζώνες του θέματος. Εκεί θα φανεί και ποιοι είναι αυτοί που έναντι οιουδήποτε κόστους επιλέγουν την οδό της αλήθειας, αντί της παραπλάνησης και του εμπορίου ελπίδας. Εμείς πιστεύουμε ότι αυτή είναι η καλύτερη λύση , είναι ο δρόμος που θα βοηθήσει όλους να δείξουν τις πραγματικές τους διαθέσεις και να σταματήσουν να κρύβονται πίσω από δίγλωσσες ανακοινώσεις και ομιλίες. Εμείς θα σταθούμε αρωγοί στην προσπάθεια αυτή του Δήμου – αν και έχουμε τους λόγους μας να πιστεύουμε ότι αυτό δεν θα γίνει ποτέ !!!

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India